fredag 23. april 2010

Mengele Zoo

"Mengele Zoo" er en roman som er fra 1989, og er skrevet av den forfatteren Gert Nygårdshaug. Boka handler om en liten gutt som heter Miño. Faren til Miño lærerer han å fange sommerfugler. Faren hans selger sommerfugler for å forsørge familien sin, og sommerfugler blir etterhvert en stor lidenskap for Miño. Historien finner sted i junglen i Sør Amerika. En dag skjer det en katastrofe i landsbyen,som ødelegger hele landsbyen, og Miño må klare seg på egenhånd.

Miño elsker duftene, lydene, alt det grønne og resten av hva jungelen har å by på. Men da katastrofen rammet landsbyen hans, måtte den lille gutten klare seg selv. Han drar ut i verden på egenhånd, han vil ta hevn. Det eneste Miño ønsker er å gjøre alt han kan for å redde regnskogen.

Miljøet blir beskrevet som vakkert og en del farger. Men det er en del fattigdom i landsbyen, og det blir beskrevet med at det ikke er noe frukbar jord.

Fortelleren er en utenforstående person. Det er fordi han forteller og beskriver situasjonen utenifra. Men han forteller om Miño og hans følelser. Fortelleren på lydfilen er Helge Winther- Larsen.