torsdag 1. september 2011

Jens Stoltenberg og Siv Jensen.

Jens Stoltenberg er leder i arbeiderpartiet, og han er også statsminister i Norge. Det Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg jobber for er generell velferdsordning og faglige rettigheter. Siv Jensen er leder i Fremskrittspartiet. Fremskrittspartiet bygger på Norges grunnlov, norsk og vestlig tradisjon og kulturarv, med basis i det kristne livssyn og humanistiske verdier.

Siv Jensen er veldig god med ord. Hun er også veldig ivrig og kommer med mange gode innslag under en debatt. Siv er veldig direkte når hun snakker, bruker ord og begreper hun kan godt, og snakker bra for seg. Det som ikke er like positivt med Siv Jensen er at hun hever stemmen med engang andre sier noe hun er helt imot, hun står rett og slett og håner og ler av de andre partiene når de snakker. Siv er også kjapp på foten med å rakke ned på de andre partiene, enn å heller konsentrere seg om sitt eget parti. Jeg vil si at Jensen bruker patosappell fordi hun er opptatt av å rakke ned på andre, og stille spørsmål til hva de andre partiene sier.

Jens Stoltenberg er også veldig god med ord. Han har mange gode og sterke meninger spesielt hvordan samfunnet skal styres. Jens snakker veldig direkte. Han er veldig rolig når han snakker og er veldig konkret i det han sier. I debatten med Siv Jensen bruker Stoltenberg etosappell, det mener jeg fordi han fremfører appellen på en måte hvor han bruker ord og uttrykk som Siv Jensen forstår. Men Jens Stoltenberg har også visst i tiden etter massakren på utøya at han kan vise følelser. Under talen hans i domkirken i Oslo viser Stoltenberg følelser, og appellerer til publikum.

Her kan du se en debatt mellom Jensen og Stoltenberg, og hvilke virkemidler de bruker:
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/543609/

Her er et klipp av Jens Stoltenbergs tale i domkirken i Oslo:
http://www.youtube.com/watch?v=70PoQaLLD5M

1 kommentar:

  1. Mye bra, Kristina, gode observasjoner. Vær enda mer bevisst på brukes av begrep fra retorikken neste gang. Da blir det mer presist.

    SvarSlett